Het systeem onderscheidt zich door het gebruik van kozijnen met een breedte van 120mm te combineren met verschillende uitvoeringen van vleugels (niet-verzet, half verzet, en verzet) met een breedte van 70mm stalen wapeningsmateriaal van grote afmetingen maken het mogelijk om grote ramen te ontwerpen, met inachtneming van statische eisen dankzij brede kozijnen, voorzien van binnensponningen kunnen de ramen gemakkelijk in een gebouw worden gemonteerd dat afgewerkt is met gevelstenen en zien er esthetisch uit zonder bijkomend metselwerk het systeem omvat ook profielen voor het maken van naar buiten opendraaiende ramen en deuren die in één kozijn worden geplaatst samen met vaste glasdelen of naar binnen draaiende delen uitvoering in verschillende kleuren. De profielen zijn verkrijgbaar niet alleen in de standaard witte kleur (9016) en met een decoratieve pvc-folie maar ook in de kleur creme (9001), die vaak door de klanten wordt gevraagd.

Het systeem van loodvrije PVC KOMMERLING raamprofielen biedt een breed scala aan constructie-technische mogelijkheden. Binnen dit systeem worden twee groepen raamprofielen gebruikt: drie-envierkamersystemen met een diepte van 60mm en vijf-en zeskamersystemen met een inbouwdiepte van 72mm. Alle systemen zijn volledig compatibel en kenmerken zich door grote universaliteit. Het KOMMERLING systeem gebruikt een universele versteviging voor kozijnen, vleugels en stijlen, één universele glaslat, dezelfde aanslagrubber en beglazingsrubber.

Hoeveel warmte-energie er door een raam ontsnapt wordt bepaald door de warmtedoorgangscoëfficiënt oft wel de U-waarde van het raam. In principe geldt de regel dat hoe lager de U-waarde hoe beter de isolerende werking van het raam. Bij toepassing van het KOMMERLING driekamersysteem bedraagt de U-waarde voor raamprofielenUf=1,6W/(m2xK), en bij toepassing van het KOMMERLING vijfkamersysteem - Uf=1,2W/(m2xK), wat in combinatie met een pakket van dubbelglas geeft een waarde Ug=1,0W/(m2xK) en levert een besparing op stookkosten op tot ZELFS 60%. Bovendien, bij toepassing van TRIPEL GLAS gaat de U-waarde nog meer omlaag tot Ug=0,5W(m2xk).


Kijk hoeveel u kunt besparen door uw oude ramen te vervangen!!!

Bij KOMMERLING ramen kunt u, dankzij de mogelijkheden die de moderne technologie m.b.t. het bekleden van PVC-profielen te bieden heeft, kiezen uit een talrijk, bijna onbeperkt gamma aan kleuren. In het KOMMERLING systeem kunnen de ramen worden uitgevoerd in een van de 14-tal standaard kleuren of een van de vele aanvullende kleuren. Het is ook mogelijk om de profielen te schilderen in een willekeurige kleur uit het RAL-palet. KOMMERLING ramen zijn verkrijgbaar in een uitvoering met gekleurde één kant of beide kanten. De mogelijkheid om ramen te krijgen die alleen aan de binnenkant zijn gekleurd is bijzonder aangeraden voor meergezinshuizen waar de kleurstelling van de buitenkant kan niet willekeurig worden bepaald.

KOMMERLING ramen zijn zodanig gebouwd dat ze kunnen voldoen aan de eisen voor anti-inbraak ramen. Er bestaat de mogelijkheid voor toepassing van een stalen versteviging van een speciale vorm die in het raamkozijn wordt gemonteerd om de bevestigingsmiddelen voor inbraakwerend hang- en sluitwerk op de juiste manier te bevestigen. Bij de toepassing van inbraakwerend hang- en sluitwerk moet een handgreep met slot of knop worden gemonteerd. Ander aandachtspunt is het glas zelf dat aan de juiste inbraakveiligheidsklasse moet voldoen.

De garantie die op alle elementen van het KOMMERLING raam en deurwerk van toepassing is, betreft onder andere:

- het behouden van de vorm van PVC-elementen gedurende een periode van tien jaar,

- tien jaar garantie voor een onveranderd wit oppervlak van de PVC-profielen.

De volledige garantietekst krijgt u samen met de gekochte producten.

KOMMERLING PVC-profielen worden vervaardigd op basis van de calcium-zink , dus zonder de schadelijke zware metalen. De ecologische KOMMERLING PVC-profielen voldoen aan de strengste gezondheids- en milieu normen.

De vormgeving van KOMMERLING ramen kan heel verschillend zijn. Naast klassieke rechthoekige worden ook geboogde, driehoekige en trapezium constructies gebruikt. Naar wens gekozen vorm en kleur van het raam creëren niet alleen een individueel karakter van het huis maar zorgen ook voor een unieke sfeer in huis.

Bijzondere aandacht is vereist voor de geluidsisolatie-index van het raam. Hoe hoger de index hoe beter het raam beschermt tegen lawaai. Gemiddeld moet de index ca. 30dB bedragen. KOMMERLING ramen in standaard uitvoering bereiken een geluidsisolatie-index van 34dB. In een gebouw met KOMMERLING ramen zorgt een dergelijke hoge geluidsdemping voor meer comfort voor werk en rust. Om een nog betere geluidsisolatie op plaatsen met hoge geluidshinder te verzekeren moet er een beglazing van een speciale constructie worden toegepast.

Een andere functie van het raam is het zorgen dat er voldoende hoeveelheid verse lucht de ruimtes kan binnenstromen. Om dit te bewerkstelligen kunnen de KOMMERLING ramen worden uitgerust met een kipfunctie en een permanente ventilatie die met de klink worden ingesteld. Ook in de gesloten stand moet het raam een luchtuitwisseling in de ruimtes mogelijk maken om o.a. het verzamelen van te veel vocht te verhinderen. De inflitratiecoëfficiënt voor KOMMERLING ramen bedraagt van 0,5 tot 1,0 m3.